Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: 55 jaar warme bakker in Den Bommel

Deze week herdacht de familie M.A. Goemaat te Den Bommel het feit dat hun bakkersbedrijf, overgegaan van vader op zoon, 55 jaar bestaat. In een tijd dat men steeds meer overgaat op brood en banket uit fabrieksbakkerijen, mag de Bommelse bevolking zich nog steeds gelukkig prijzen dat er nog één bakker de liefde voor dit oeroude ambacht weet op te brengen en hen nog dagelijks kan voorzien van zelfgebakken vers brood en andere artikelen.
Men heeft het heugelijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zoals u op de foto kunt zien, is gedurende enige dagen de nationale driekleur gehesen om de vreugde over dit jubileum kenbaar te maken. De trouwe klanten van bakker Goemaat heeft hij op een eigen manier laten delen in de feestvreugde door hen een fleurig trommeltje met allersmakelijktse roomboterkoekjes te schenken. Op hun beurt hebben de klanten de familie Goemaat rijkelijk in de bloemetjes gezet. Deze vierden hun 25-jarig huwelijksjubileum.
Door al deze fijne reacties is maar weer eens bewezen dat de gemeenschap van Den Bommel de prestaties van bakker Marien Goemaat nog steeds hogelijk waardeert.

Uit de krant van 1976