Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Fa. J. v. Drongelen & Zn. opende zaak in woninginrichting

Dinsdagmiddag om 2 uur heerste er een grote drukte op de Voorstraat voor het pand nummer 25 te Ooltgensplaat. De 10-jarige Jaap van Drongelen torste een miniatuurrol vloerbedekking, waaruit burgemeester W.M. van der Harst een sleutel toverde om de deur van het gebouw te openen.

Vóórdat de burgemeester zijn toe­spraak begon, heette de heer L. van Drongelen de heer en mevrouw Van der Harst en het talrijke publiek van harte welkom. “Onze vader, die enkele jaren geleden is overleden, begon vol energie aan zijn bedrijf en wij hopen in dezelfde geest en bezieling deze zaak in woningtextiel voort te zetten”, aldus de heer Van Drongelen, die mede sprak namens zijn moeder, mevrouw M. van Drongelen-Wolfert en zijn broer, de heer J(aap) van Drongelen en hun beider gezinnen. Spreker sprak de wens uit dat Gods Zegen op hun werk mocht rusten.
De burgemeester haakte op deze toespraak in, door te zeggen dat de firma het vertrouwen geniet van de eigen inwoners, de nieuwe inwoners en zij die hier hun vakantiebungalow of caravan hebben. “Ik heb mij laten vertellen dat de firma ongeveer 80% van de inrichting van woningen voor haar rekening neemt”, aldus de burgemeester. Hij wenste de familie Van Drongelen een goede toekomst toe en feliciteerde de firma met deze nieuwe aanwinst.

Voordat de burgemeester het publiek naar binnen noodde, kreeg mevrouw Van der Harst van Marleen van Drongelen Ld. (6 jaar) een set onderzetters van huiden gemaakt en de burgemeester van Margrietha van Drongelen Jd. (eveneens 6 jaar) een stuk vloerbedekking, waarop een aantal pakjes tabak waren bevestigd. “Net mijn merk”, zei de burgemeester. Op hun beurt kreeg de familie Van Drongelen een groot aantal geschenken en vele bloemstukken van familie, vrienden en zakenrelaties.

Uit de krant van 1976