Afbeelding

Inzameling gestart van PMD-afval

GOEREE-OVERFLAKKEE - De huis-aan-huisinzameling van PMD-afval op Goeree-Overflakkee is gisteren (donderdag 1 april) van start gegaan. Als symbolische aftrap overhandigden wethouder Daan Markwat en directeur René Huisman van de RAD een PMD-mand met gratis af te halen PMD-zakken aan de medewerkers van de lokale supermarkt in Dirksland.

Het is de bedoeling dat alle inwoners van het eiland hun verpakkingen van Plastic, Metaal en Drinkpakken vanaf nu aanbieden in speciale PMD-zakken. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar bij diverse afhaalpunten op Goeree-Overflakkee. Wethouder Daan Markwat liet weten blij te zijn met de gratis zakken en de huis-aan-huisinzameling. "We kunnen als Goeree-Overflakkee nog flink verbeteren op het gebied van afvalscheiding. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. Uit een sorteerproef eind vorig jaar, bleek dat een inwoner gemiddeld maar liefst 224 kilogram restafval heeft, terwijl maar 89 kilogram echt restafval is. De rest is PMD, textiel of gft. Er is nog een wereld te winnen."

Elders in deze krant een uitgebreid interview met René Huisman over de PMD-inzameling door de RAD, waarover nog veel vragen leven bij de bevolking.