Afbeelding

Neem en lees: Adam, dagboek voor jongens

Het dagboek is zo opgesteld dat de auteurs een kernwoord behandelen, bijvoorbeeld: bekering, emoties, genade, Gods leiding, kiezen, liefde, media, rust, thuis, vechten, verlangen, wijsheid, zonde en zwakten. Een enkele passage uit het Woord vooraf van Dirk-Jan Nijsink:
'Dit boek is speciaal voor jou geschreven, al voel jij jezelf een hele kerel. En bij het lezen moet je maar steeds denken: de mannen die aan dit dagboek hebben meegewerkt, zijn ook jongen geweest. Nee, wij snappen misschien niet altijd jouw leefwereld, maar de gevoelens, ideeën, gedachten, emoties die jij hebt, hadden wij ook en we hebben ze nog.
Wie je ook bent, er is er Eén Die dwars door alles heen kijkt. God, de Heere, weet écht wie jij bent. Hij weet ook wat jij nodig hebt, elke dag opnieuw.
Na de zondeval zocht Hij Adam op – en in hem ons. Hoor je de stem van de Heere God? 'Adam, waar ben je?' Wat hoor je in deze vraag? Precies, liefde! God is een God voor jongens. Hij zoekt jou op. Hij zoekt je behoud. Hij roept je tot bekering. Hij belooft dat Hij je wil zalig maken, zo waar als je gedoopt bent. Hij wil jouw hart nieuw maken. Hij wil je ook leiden in je leven en zelfs in je sterven. Al deze dingen geeft de Heere uit genade. Het middel waardoor Hij dit doet, is Zijn Woord. Dit dagboek helpt je bij het lezen van de Bijbel. Lees daarom in je Bijbel. Zo alleen word je een man naar Gods hart. Dat is geen prestatie van jezelf, maar enkel genade. Door Gods Geest wordt het beeld van God hersteld. Hij zorgt ervoor dat je weer een beetje op Adam begint te lijken. Precies Adam, die eerste mens die nog niet wist wat zonde was. Hij droeg het beeld van God. Van harte toegewenst.'

Een dagboek, echt niet alleen voor jongens, al staan zij wel centraal, voor jongeren en ouderen. Het is zeker de moeite waard. Lees het biddend! Van harte aanbevolen.