Links het oude gebouw van de Rabobank, rechts het 'Polenhotel' (Foto: Erwin Guijt).
Links het oude gebouw van de Rabobank, rechts het 'Polenhotel' (Foto: Erwin Guijt).

'Polenhotel' Nieuwe-Tonge maakt plaats voor appartementencomplex

De gemeente laat in een reactie weten dat zij op 17 februari een aanvraag tot een omgevingsvergunning heeft ontvangen van Fidflex Beheer BV uit Oude-Tonge. De aanvraag is erop gericht om de panden Kerkring 21, 22 en 22a te Nieuwe-Tonge samen te voegen tot een appartementencomplex met negen woonappartementen. Dit betreft het huidige pand Kerkring 21 (waar op dit moment buitenlandse werknemers gehuisvest zijn) en het voormalige pand van de Rabobank daarnaast.

"De aanvraag voorziet in het bouwen van negen woonappartementen met minimaal twee slaapkamers, buitenbergingen, buitenruimte, parkeervoorzieningen etc. Het bouwplan is nog niet getoetst aan de geldende regelgeving. Het is niet toegestaan dat er buitenlandse werknemers gehuisvest zullen worden in de voormalige Rabobank." Desgevraagd geeft de gemeente aan: "Als geconstateerd wordt dat er op die nieuwe locatie arbeidsmigranten gehuisvest worden, dan zullen we handhavend optreden."

Kinderschoenen

Een woordvoerder van Fidiflex Beheer B.V. bevestigt dat er plannen liggen om aan de Kerkring koopappartementen te realiseren, al benadrukt hij dat het plan in de kinderschoenen staat. "Dit project moet echt los worden gezien van verdere bedrijfsvoering inzake arbeidsmigranten. We zijn momenteel in gesprek met de gemeente om de arbeidskrachten die momenteel op Kerkring 21 verblijven elders onderdak te bieden."

"Dat staat los van de projectontwikkeling van de koopappartementen, waar geen arbeidsmigranten zullen worden gehuisvest. Iedere belangstellende, niet in de minste plaats uit Nieuwe-Tonge zelf, komt ervoor een aanmerking." Hij benadrukt nogmaals dat het project in de beginfase is en realisatie nog wel een tijd op zich zal laten wachten. "Maar we hopen dat we de ongerustheid hebben kunnen wegnemen en iets moois kunnen realiseren."