De voormalige zorglocatie De Mantelienge aan de Klarebeekweg 7 in Ouddorp (Foto: Jaap Ruizeveld).
De voormalige zorglocatie De Mantelienge aan de Klarebeekweg 7 in Ouddorp (Foto: Jaap Ruizeveld).

Gemeenteraad stelt vier bestemmingsplannen vast

De Diaconie heeft besloten het perceel als woning te koop aan te bieden en daarvoor is wijziging van de bestemming van ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen’ nodig. Dit is volgens het raadsvoorstel een doelmatige en passende oplossing. Het perceel ligt in het lintengebied De Klarebeekweg in het zandwallengebied van Ouddorp aan de rand van parken voor verblijfsrecreatie. Het nieuwe bestemmingplan wijzigt alleen het planologisch gebruik. In de periode van ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn er geen zienswijzen ingediend.

Westhavendijk

Ingestemd werd met de bestemming Westhavendijk 6-8 in Middelharnis. Hiervoor is bij de gemeente een plan ingediend om op het perceel Westhavendijk 6, 8a en 8b een woongebouw te realiseren op de plaats waar nu een bedrijfswoning en bedrijfsloods staan. Het college gaf groen licht aan het verzoek en er is een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Een ingediende zienswijze is bij het plan betrokken. De ontwikkeling Westhavendijk 6-8 gaat uit van sanering van leegstaande bedrijfsgebouwen en nieuwbouw die passend is in het gebied en goed aansluit bij het havenkanaal. Ook wordt er geïnvesteerd in een aanzet voor een wandelpad langs de Westhavendijk.

Sommelsdijk

De raad gaf groen licht voor het planologisch ontwikkelen van Molenlaan 42a in Sommelsdijk. Hier was een verzoek ingediend om op genoemde locatie een woning te bouwen. Daarvoor is sanering nodig van opstallen op het perceel. De ontwikkeling past niet in het geldende bestemmingsplan. Er is daarom een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen. Hierop is 1 zienswijze ingediend, gericht op het behouden van een moestuin en boomgaard op een deel van het perceel.

Ten slotte was er ook instemming van de raad met de voorgestelde bestemmingsplanwijziging Capelleweg 1 in Oude-Tonge. Dit met als doelstelling het feitelijk gebruik van de woning nummer 1 als plattelandswoning te verankeren in het bestemmingsplan.