1
1

Vaccineren in De Staver start op 1 maart

Tot nu toe moeten de mensen nog naar Spijkenisse voor een coronavaccinatie. Daar was wat gemor over onder de bevolking, omdat op dit moment naast zorgmedewerkers vooral ouderen worden gevaccineerd. De GGD liet woensdag weten dat mensen die vanaf dat moment een afspraak willen maken, voor die afspraak vanaf 1 maart ook in De Staver terecht kunnen. Dat kan overigens alleen als men hiervoor een brief heeft ontvangen van het RIVM of de zorgwerkgever.

De melding dat mensen alvast een afspraak kunnen maken voor vaccinatie in de Staver leverde de GGD woensdag en gisteren nog wel wat kritiek op, omdat bij de landelijke reserveringslijn voor het maken van een afspraak nog niet mogelijk bleek. Verschillende inwoners van Goeree-Overflakkee kregen te horen dat ze pas vanaf 1 maart een afspraak kunnen maken. Dat zou echter totaal niet logisch zijn, omdat in dat geval nooit op 1 maart de eerste mensen gevaccineerd zouden kunnen worden. Navraag bij de GGD leerde dat de wijzigingen in het afsprakensysteem nog niet naar behoren werkten. "Uiterlijk vanaf vandaag (vrijdag) 12.00 uur kunnen mensen een afspraak maken voor vaccinatie in De Staver", aldus een woordvoerster van de GGD.

De gemeente Goeree-Overflakkee liet weten dat voor mensen die met het openbaar vervoer komen, elk halfuur een gratis pendelbus rijdt vanaf de bushalte voor het gemeentehuis tot aan de voordeur van de Staver. Mensen die niet zelf naar de Staver kunnen reizen, kunnen gebruik maken van het Wmo-vervoer wanneer ze hiervoor een indicatie hebben.

2
3
4