Afbeelding

Neem en lees: Leven voor de Koning

Prof. dr. M.J. Kater schreef een hoofdstuk: Opvoeden tot een leven voor de Koning, vervolgens een hoofdstuk van Christine Stam-van Gent: Leven voor de Koning in een aantrekkelijke wereld. Hoofdstuk 3 is van de hand van Elise Pater-Mauritz: Bijbels onderwijs bij een leven voor de Koning. Albertine Karels-van den Brink schreef: Leven voor de Koning tussen andere kinderen en tenslotte een hoofdstuk van Liesbeth van Klinken-Rijneveld over: De zondag als bron bij een leven voor de Koning. Het boek eindigt met de personalia van de auteurs.

In het 'Woord vooraf' geeft Liesbeth van Klinken-Rijneveld een verantwoording: 'Met dit boekje willen we een handreiking bieden aan ouders, leerkrachten, ambtsdragers en kinderwerkers. Deze bundel hoort bij het symposium Kind & Geloof 2020 (dat vanwege het coronavirus uitgesteld moest worden) en is een reactie op vragen die regelmatig bij Evangeliestek binnenkomen.'

Het is een bijzonder praktisch boekje geworden. Elk hoofdstuk zet in met een voorbeeld uit het dagelijks leven en sluit af met een verwerking. Dit boekje bevelen we harte aan bij allen die betrokken zijn bij de opvoeding van onze kinderen. Leven voor de Koning is een strijd en een zoektocht, waar voor wij moeten worden toegerust. Dat is bij de Heere bekend. Hij wil in die strijd kracht, sterkte en genade schenken. Van harte aanbevolen.