Afbeelding
Foto:

Voor u gelezen: Liefde die bevrijdt – 40 overdenkingen over onvoorwaardelijke liefde

De eerste christelijke roman van de schrijfster leidde tot het schrijven van een nieuw lees- en bijbelstudieboek met veertig overdenkingen over Gods onvoorwaardelijke en oneindige liefde.

In de inleiding vertelt de auteur hoe ze jarenlang elke zondag in de kerk had gezeten zonder geraakt te worden door het evangelie. Ze had genoeg bijbelkennis in huis, maar, zegt ze: ‘het is de liefde van Christus die ons verandert’. Toen de schrijfster zich ging verdiepen in het boek Hosea ontdekte ze hoe groot en geduldig de liefde van God is. Deze liefde is niet afhankelijk van menselijke gevoelens of omstandigheden, maar rust in het verzoenende offer van Jezus. In ‘Bevrijdende liefde’ wordt het aangrijpende verhaal van Michael en Angel verteld. Als achtjarig meisje wordt Angel verkocht en misbruikt en na een aantal jaren belandt ze in een bordeel. Het is Michael die haar bevrijdt en wacht tot de gebroken en verbitterde Angel haar hart open kan stellen en leert wat bevrijdende liefde inhoudt.

Van afwijzing naar verzoening en vernieuwing

Passages uit ‘Bevrijdende liefde’ over het aangrijpende levensverhaal van Angel, vormen het begin van elke overdenking. De volgende thema’s komen aan bod: afwijzing, berusting, gered, vrijgekocht, verzoening en vernieuwing. De 6 hoofdthema’s zijn onderverdeeld in 40 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk op dag 1 neemt je mee in het verlangen naar aanvaarding en de laatste overdenking op dag 40 gaat dieper in op het krijgen van een nieuwe naam. ‘Men zal je noemen bij je nieuwe naam die de HEER’ zelf heeft bepaald. Je zult een schitterende kroon zijn in de hand van de HEER’, een koninklijke tulband in de hand van je God. Men noemt je niet langer de verlatene en je land niet langer een Troosteloos oord, maar je zult heten Mijn verlangen en je land Mijn bruid. Want de HEER’ verlangt naar jou en je land wordt ten huwelijk genomen. (Jes. 62:2b-4, NBV). Het verleden zal ons altijd vergezellen, maar hoeft je niet langer meer te gijzelen.

Geschikt om te lezen in de veertigdagentijd, maar daarnaast het hele jaar door. Na het lezen van een fragment uit het levensverhaal van Angel volgt bijpassend bijbelgedeelte en een korte overdenking. De overdenkingen sluiten af met een vraag, gebed of de opdracht om iets te doen voor een ander. Een mooi boek om te lezen als verdiepingsstof bij ‘Bevrijdende liefde’. Maar het kan ook prima los worden gelezen.

Afbeelding