Bestandsinformatie
Van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends. Geldt er in Nederland een avondklok. Ik heb van de hoofdredacteur Gert Klok van de krant het Eilanden Nieuws (waar ik Freelance fotowerk voor aanlever) een werkgevers verklaring ontvangen. Ik wil in de dorpen op Goeree-Overflakkee de stilte fotograferen.
De eerste avond was op vrijdag 29 januari 2021 toen heb ik op de kade in Middelharnis gefotografeerd, het was daar inderdaad zeer stil daar, geen verkeer alleen mensen die hun hondjes uitlieten. Werd nog gecontroleerd door een politieman op de fiets, gelukkig waren de papieren in orde. Ik heb de agent met een hondenbezitter en zijn hond nog gekiekt.
Zaterdagavond 30-01-2021 toen het flink koud was rondom het vriespunt en veel wind heb ik gefotografeerd in Dirksland, eerst op de rotonde bij de watertoren, daar werd ik twee maal gecontroleerd door de politie maar hoefde geen papieren te laten zien. Er reden wel wat auto’s over de N
Bestandsinformatie Van zaterdag 23 januari 21.00 tot woensdag 10 februari 2021 om 04.30 uur ‘s ochtends. Geldt er in Nederland een avondklok. Ik heb van de hoofdredacteur Gert Klok van de krant het Eilanden Nieuws (waar ik Freelance fotowerk voor aanlever) een werkgevers verklaring ontvangen. Ik wil in de dorpen op Goeree-Overflakkee de stilte fotograferen. De eerste avond was op vrijdag 29 januari 2021 toen heb ik op de kade in Middelharnis gefotografeerd, het was daar inderdaad zeer stil daar, geen verkeer alleen mensen die hun hondjes uitlieten. Werd nog gecontroleerd door een politieman op de fiets, gelukkig waren de papieren in orde. Ik heb de agent met een hondenbezitter en zijn hond nog gekiekt. Zaterdagavond 30-01-2021 toen het flink koud was rondom het vriespunt en veel wind heb ik gefotografeerd in Dirksland, eerst op de rotonde bij de watertoren, daar werd ik twee maal gecontroleerd door de politie maar hoefde geen papieren te laten zien. Er reden wel wat auto’s over de N Foto: Jaap Peeman; Scholekster 4; 3245TG Sommelsdijk; T:+31187484591; M +31612155404

Beeldcolumn: Avondklok

De avondklok. Volgens velen de meest verschrikkelijke maatregel tot nu toe in deze coronatijd. Het zorgde in veel steden zelfs voor rellen. Gelukkig niet op Goeree-Overflakkee. Hoewel ook hier ongetwijfeld mensen zijn die het onzin vinden, zo'n avondklok, gaan we er gelukkig nuchter mee om. En maken we na negenen tijdens het uitlaten van de hond even relaxed een praatje met de wijkagent. Zo kan het ook. En zo hoort het ook.

Foto: Jaap Peeman