Afbeelding
Foto:

Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden in actie voor Indonesië

REGIO - Delta voor Indonesië: zo heet het samenwerkingsverband van protestantse kerken op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden dat zich inzet voor kwetsbare mensen in Indonesië.

Op zondag 7 februari houden de kerken een Indonesië-zondag, en daaraan voorafgaand een Indonesië-week met diverse fondsenwervende acties.
Delta voor Indonesië steunt drie projecten: de opvang van straatkinderen in Yogyakarta, een landbouwproject op Java en een vrouwenproject op Papoea. “Het mooie van zo’n samenwerking is dat het niet alleen mensen in Indonesië helpt, maar ook de kerken in onze regio verbindt. Door middel van allerlei acties hebben we in de afgelopen tijd veel geld opgehaald. Tijdens de coronacrisis is het natuurlijk iets lastiger om in actie te komen, maar ook nu willen we laten zien dat we kwetsbare mensen dichtbij en ver weg niet vergeten”, zegt ds. Flip Beukenhorst, voorzitter van de Zeeuwse commissie voor zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking (zwo) binnen de classis Delta.

Op de Indonesië-zondag op 7 februari geven veel deelnemende kerken aandacht aan Delta voor Indonesië. Er wordt verteld over en gecollecteerd voor de projecten, er worden Indonesische elementen in de liturgie verwerkt en er is een wederzijdse fotogroet tussen Nederland en Indonesië.
In de week ervoor organiseren diverse deelnemende gemeenten fondsenwervende acties en wordt er een speciaal minimagazine over de samenwerking verspreid. De projecten die de samenwerkende kerken steunen zijn van Kerk in Actie, het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland.