Afbeelding

GGD keurt De Staver goed als locatie voor coronavaccinatie

Voor het goedkeuren van een locatie voor grootschalige vaccinatie zijn geen draaiboeken, aldus een woordvoerster van de gemeente in een toelichting. "Het komt dus voor een belangrijk deel aan op improvisatievermogen. Dat betekent dat door voortschrijdend inzicht nogal eens wat zaken herzien moesten worden en de inrichting veranderd, maar daar houden we bij een klus als deze vooraf rekening mee."

De beheerder van de Staver is de Stichting Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO). Op de eerste vraag aan SRGO of het mogelijk was de vaccinatielocatie in De Staver te realiseren is enthousiast positief gereageerd, aldus de woordvoerster. "Bij het gebruiksklaar maken van de locatie heeft het personeel van SRGO keihard met de gemeente samengewerkt, en met veel gezamenlijke energie is de inrichting nu vrijwel gereed." De gebruikers van De Staver, zoals de sportclubs, zijn nauwelijks betrokken geweest bij het overleg, omdat dit hen niet raakt, aldus de gemeente. "De locatie is niet in de sporthallen ingericht, maar in Het Prieel. De enige reguliere gebruiker van dit deel van De Staver is een kerkgenootschap, maar die houden momenteel geen diensten."

"De opening van locaties als de Staver is afhankelijk van de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid", aldus de GGD in een toelichting. "Al deze vaccinatielocaties worden straks ingezet voor het vaccineren van mensen van 18 jaar en ouder die geen medische indicatie hebben. De planning hiervan is afhankelijk van het tempo dat het vaccin wordt geleverd."

Deze week ontvangen 90-plussers een uitnodiging voor vaccinatie via hun huisarts. Zij selecteren welke van hun patiƫnten mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. Naar verwachting zal ongeveer de helft van de groep 90-plussers door de GGD gevaccineerd worden. Mensen tussen de 85 en 90 jaar krijgen deze week ook een uitnodiging voor vaccinatie op een GGD-locatie, maar dan via het RIVM. Later volgen ook de mensen tussen de 60 en 85 jaar.