Afbeelding

Teststraat Middelharnis nog maar drie dagen open

MIDDELHARNIS - De coronateststraat in Middelharnis is sinds afgelopen woensdag nog maar drie dagen per week geopend. Men kan alleen nog op maandag, woensdag en vrijdag terecht voor een coronatest.

Ondanks de verdere verzwaring van de maatregelen middels een avondklok, heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond besloten om de testcapaciteit op Goeree-Overflakkee fors te verminderen. "De laatste periode lieten minder mensen zich testen op corona in de teststraat in Middelharnis. Er is voldoende plek, maar het is niet vol. Daarom kiest de GGD ervoor om de openingsdagen aan te passen. De GGD zet personeel in op locaties waar het nodig is", zo luidt de toelichting van de GGD.

Dat betekent dat inwoners die op maandagavond klachten krijgen, moeten nu een dag wachten voordat ze getest kunnen worden. En op vrijdagavond klachten betekent zelfs pas op maandag testen. "Vooropgesteld is dat vervelend, maar met alle locaties in de regio proberen we goed in te spelen op vraag en aanbod. Er zijn meer testlocaties in de regio die benut kunnen worden", aldus de GGD op de vraag op ze verwachten dat mensen verder gaan rijden voor een test. Langer wachten hoeft volgens de GGD geen probleem te zijn. "Bij klachten is het altijd belangrijk om je houden aan de maatregelen, zoals binnen blijven. Het geeft geen extra risico’s, zolang de leefregels worden nageleefd."

De testlocatie in Middelharnis bijvoorbeeld dagdelen openhouden is niet aan de orde. "We spelen in op de vraag en kijken vervolgens hoe we testlocaties optimaal kunnen inzetten. Dat heeft ons doen besluiten om voor drie hele dagen te kiezen." Als blijkt dat weer meer testcapaciteit nodig is, kan de GGD naar eigen zeggen binnen 1 à 2 dagen opschalen naar de maximale vraag.

De mededeling via de gemeente Goeree-Overflakkee kwam vlak voor de nieuwe maatregelen van het kabinet. Zo wordt morgen (zaterdag) al een avondklok van kracht. Mensen mogen van 21.00 tot 04.30 uur niet meer op straat zijn, al gelden er uitzonderingen voor onder meer het uitlaten van de hond, het bezorgen van maaltijden en mensen die op pad moeten voor hun werkgever. Ze moeten dan wel een 'Werkgeversverklaring avondklok' bij zich hebben. Overtreders krijgen een boete van 95 euro.