De huidige brandweerkazerne in Ouddorp wordt gesloopt (Foto: Jaap Ruizeveld).
De huidige brandweerkazerne in Ouddorp wordt gesloopt (Foto: Jaap Ruizeveld).

Nieuwe brandweerkazerne in Ouddorp wordt dit jaar gerealiseerd

OUDDORP - Naar verwachting wordt nog eind eerste kwartaal van dit jaar 2021 begonnen met de sloop van het huidig onderkomen van de brandweer aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Het is de planning dat dan vrij snel daarna de nieuwbouw start en dat de oplevering van de kazerne dan nog voor het eind van het jaar, mogelijk november, kan plaatsvinden.

Door Jaap Ruizeveld

Dit alles betekent nu een concrete invulling voor het project dat al een lange tijd van voorbereiding kent. Tussen medio 2018 en eind 2020 hebben de gemeente Goeree Overflakkee en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gezamenlijk de stappen voor de ontwikkeling gezet. Begin december 2020 diende de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bij de gemeente de noodzakelijke vergunningsaanvraag in voor de nieuw te bouwen brandweerkazerne.

Voorafgaand aan deze hele procedure is in de gemeenteraad lang gesproken of de nieuwe kazerne wel op de huidige locatie moest komen. Het leidde zelfs tot een raadsmotie waarin naar alternatieve locaties werd gezocht. In de studie (Plan van Aanpak) kwamen enkele opties op tafel, maar gekozen werd uiteindelijk toch voor de huidige plaats aan de Hofdijksweg. Initiatiefnemer Veiligheidsregio Rotterdam opteerde duidelijk voor deze centraal in Ouddorp gelegen locatie.