Afbeelding

Eind deze maand duidelijkheid over daklozenopvang Hobbemastraat

Bij dit onderwerp zijn zorginstelling Pameijer, Oost West Wonen en de gemeenten Nissewaard en Goeree-Overflakkee betrokken. Op onze vraag geeft de gemeente Goeree-Overflakkee toelichting op de stand van zaken. De gemeente Nissewaard is centrumgemeente voor dit onderwerp. Zij heeft de taak maatschappelijke opvang te realiseren voor inwoners op de Zuid-Hollandse eilanden.

Er ligt in Nissewaard een raadsvoorstel voor besluitvorming in de bijeenkomst van 27 januari. Als de gemeenteraad daar de benodigde gelden voor het realiseren van het project beschikbaar stelt, zullen omwonenden van het beoogde pand in de Hobbemastraat worden geïnformeerd waarna er ook een perspublicatie wordt verzorgd. Dat is naar verwachting dan op 28 januari. De overeenkomst tussen betrokken partijen - Pameijer, Oost West Wonen en de gemeenten Nissewaard en Goeree-Overflakkee - kan ook pas na het raadsbesluit in Nissewaard worden getekend.

Het onderwerp is een uitwerking van het coalitieakkoord in de gemeente Goeree-Overflakkee. Daarin is opgenomen dat er adequate opvang moet zijn voor dak- en thuislozen. Het past ook in het regionaal plan beschermd wonen en maatschappelijke opvang, waarin wordt gesteld dat er voldoende mogelijkheden in de hele regio beschikbaar moeten zijn. Na het besluit van de raad van Nissewaard wordt de raad van Goeree-Overflakkee via een informatieve brief ingelicht.

Zorginstelling Pameijer is er voor iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. De instelling helpt mensen bij wonen, werken en opgroeien, altijd vanuit hun eigen kracht en talent. Dat is de drijfveer van Pameijer met het geloof dat iedereen ertoe doet. De samenleving is pas een samenleving als invulling wordt gegeven aan de betekenis van dit woord. De instelling beschikt op het eiland over woonlocatie Goeree met appartementen in het centrum van Middelharnis. Daarnaast zijn er 21 woningen, verspreid over verschillende dorpen. Er is doorlopend ondersteuning beschikbaar.