Evelien van den Hoek
Evelien van den Hoek Foto:

OpinieColumn: Extra dankbaar

Ik ben dankbaar voor m’n gezondheid, ondanks dat ik nog last heb van de bijwerkingen van corona. Ik ben dankbaar voor het feit dat mijn hele familie nog gezond is. Ik ben dankbaar voor mijn vriend, met wie ik het afgelopen jaar meer tijd heb doorgebracht dan wie dan ook in deze wereld. Ik ben dankbaar voor de vrienden en familie die ik om me heen heb, die dit hele jaar een stuk dragelijker hebben gemaakt (op afstand, dat dan weer wel). Ik ben dankbaar voor de goede gezondheidszorg die we in Nederland hebben en voor de duizenden mensen in de zorg die nu zo enorm hard werken. Dit jaar heeft mij alleen maar meer geleerd hoe hard we jullie nodig hebben en hoe erg jullie nog ondergewaardeerd zijn.

Ik ben ook dankbaar voor de docenten die het online onderwijs zo goed hebben opgepakt en ervoor zorgden dat alle scholieren en studenten hun studie zo goed mogelijk kunnen voortzetten. Jullie zijn toppers. Ik ben dit jaar ook extra dankbaar voor alle pakketbezorgers, omdat ze dit jaar voor mij (en m’n vriend;)) echt overuren hebben gedraaid. En zo heb ik nog wel 100 dingen waar ik dit jaar extra dankbaar voor ben.

Dit jaar hebben we zoveel moeten loslaten en zoveel moeten missen, maar ik heb ook juist geleerd waarvoor ik allemaal dankbaar ben. Dit jaar heeft ons allemaal veel narigheid bezorgd en het is niet makkelijk geweest, voor ons allemaal niet, maar we hebben het gered. 2020 ligt bijna achter ons en ik hoop dat 2021 een jaar zal zijn van herstel en gezondheid. Dat we in het komende jaar eindelijk weer iedereen lekker lang kunnen knuffelen en dat we weer eens uitgebreid uit eten kunnen gaan. Voor nu roeien we maar met de riemen die we hebben en wachten we op de betere dagen.

Ik wens iedereen een heel gezond en gelukkig nieuw jaar. Dat alle wensen dit jaar maar mogen uitkomen.