Jolien Meijer
Jolien Meijer Foto:

OpinieColumn: Tot ziens!

Een paar weken later loop ik op mijn gemak de kerk uit. De dienst is voorbij, het is tijd om naar huis te gaan. Plotseling komt er iemand uit de gemeente naast mij lopen. Hij komt gelijk to the point: ‘Ik las je column in het Eilanden-Nieuws en ik had zo met je te doen! Het is toch te erg dat je niet eens kruidnootjes kunt betalen!’ Ik lach en knik. De man vervolgt: 'Ik heb speciaal voor jou een zakje kruidnoten gekocht, dan kun je die lekker opeten.’ Ik kan het niet helpen dat ik wel een beetje moet lachen. Maar wat een leuk gebaar zeg! Echt een verrassing!

Na de kruidnoten-column zijn er nog heel wat andere columns van mijn hand verschenen. In totaal ruim twee jaar aan columns, een hele reeks mooie herinneringen! Maar aan alles komt een einde...

Twee jaar geleden startte ik als 18-jarige student enthousiast met dit leerzame avontuur. Inmiddels ben ik echter student af. Ik sta parttime voor de klas en maak ondertussen duaal mijn studie af. Daardoor schiet het schrijven er steeds vaker bij in. Ik heb gewoon te weinig tijd voor het schrijven van een column. Daarom ga ik met pijn in mijn hart stoppen met schrijven.

Dank jullie wel voor het lezen van mijn columns, de leuke reacties en de support. Gods zegen en nabijheid toegewenst in deze lastige tijd.

‘In God is mijn heil en mijn eer; mijn sterke rots, mijn toevlucht is in God. Vertrouw op Hem te allen tijde, volk! Stort uw hart uit voor Zijn aangezicht.’ – Psalmen 62:8,9a.