Afbeelding
Foto:

Die ene kaars - en andere verhalen voor advent en kerstt

Van verhalen voor advent en kerst heb je er nooit genoeg. Bij uitgeverij De Banier verscheen een bundel nieuwe verhalen voor deze bijzondere periode in het kerkelijk jaar. De boodschap van de verhalen in de bundel wil er een zijn van hoop, gefundeerd op de komst van het Licht.

In ‘Die ene kaars’, de titel is ontleend aan het openingsverhaal voor kinderen van de hand van Marjanne Hendriksen, werden elf nieuwe verhalen opgenomen. Twee daarvan zijn bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar en de rest is geschikt voor volwassenen. Aan de bundel werkten onder meer Janny den Besten, Maarten Brand en Nelleke Wander mee. De paperback is eenvoudig vormgegeven en telt, behalve op de voorkant, verder geen illustraties. Mede daarom zal de prijs schappelijk zijn.

Voor de liefhebbers van deze met regelmaat opeenvolgende kerst- en adventverhalenbundels een mooie gelegenheid om de collectie aan te vullen. Of als cadeautje weg te geven.

Die ene kaars
En andere verhalen voor advent en kerst
Janny den Besten, Maarten Brand e.a.
2020, uitgeverij De Banier
144 blz., € 9,95


Wycliffe brengt jubileum bookazine Vol bewondering uit

In 1970 werd Wycliffe bijbelvertalers Nederland opgericht. Het vijftigjarige jubileum resulteerde in een bookazine met 50 verhalen uit de hele wereld over hoe het woord van God mensen raakt. De missie van Wycliffe is dat iedereen over de hele wereld toegang krijgt tot de Bijbel in zijn eigen taal. Deze missie is ontleend aan de opdracht uit Mattheus 28:19, om alle volken tot Zijn leerlingen te maken, zo vertelt Wycliffe Nederland op haar informatieve website.

Hoe de Bijbel mensenharten raakt en verandert kun je lezen in het magazine met de afwisselende korte verhalen. Al bladerend maak je een reis langs de korte maar krachtige getuigenissen van mannen en vrouwen over de hele wereld die in aanraking kwamen met Gods woord. Je leest hoe hun harten en levens veranderden. Naast de vreugde die dit teweegbrengt, wordt je ook gewaar dat het niet altijd makkelijk is om Jezus te volgen. Soms moesten mensen hun familie verlaten of afscheid nemen van de oude en vertrouwde rituelen waarmee ze opgroeiden.

Aan de lay-out van het bookazine werd veel aandacht besteed. Elke getuigenis wordt opgesierd door een bijpassende poster. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke notities en biedt ieder verhaal een eigen verwerkingsvorm. Een mooi (kerst)cadeau.
Het werk van Wycliffe gaat in de komende jaren onverminderd voort, want er zijn nog steeds veel taalgroepen die de Bijbel niet in hun eigen taal kunnen lezen. Steun in de vorm van gebed of een donatie blijft dan ook onverminderd welkom.

Vol bewondering
Gods woord dat mensen raakt
Wycliffe Bijbelvertalers Nederland
119 blz,, € 9,95

Afbeelding