Afbeelding
Foto:

Neem en Lees: Zijn als Christus

Het is soms een worsteling. Niet zelden is het een zoektocht naar de oriëntatie die God ons wijst. Niettemin geeft God in Zijn Woord verrassende veel richtinggevende antwoorden op deze vraag. Ook waar het gaat om de zorg voor onze naaste. Zowel rond het levensbegin, het levenseinde als de levenswandel tussen de randen van het leven. In deze 52 overdenkingen gaat de auteur in op de drie kernelementen van de christelijke levenswandel: geestelijke eigenschappen, karakter, en denken en handelen. De artikelen zijn gegroepeerd rond de zaligsprekingen, de zeven deugden, de Tien Geboden, en de zeven werken van barmhartigheid. Daarnaast behandelt de auteur nog een aantal specifieke thema’s, zoals ouderdom, mantelzorg, eenzaamheid, sterven en zorg voor dieren.

Arthur Alderliesten (1979) is manager vriendennetwerk bij Lelie zorggroep. Hiervoor was hij directeur van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Hij studeerde bedrijfskunde, communicatie en theologie. Hij draagt dit boekje op in herinnering aan hun mooie, lieve zoontje Oliver, overleden op 13 november 2019.

Achterin staat een lijst met bronnen van zijn inspiratie. Een bijzonder praktisch, maar bovenal Schriftuurlijke uiteenzetting van het zijn als Christus: O, Zoon, maakt ons Uw Beeld gelijk.

Uit de inleiding:

En dan roept Luther ons op om te zijn als Christussen voor elkaar. Dat zijn diepe woorden die me elke keer weer raken: zijn als Christus.
Uit het geloof vloeien de liefde en vreugde in de Heere voor, schrijft Luther, ‘en uit de liefde een blijmoedige, bereidwillige en vrije geest, om aan de naaste spontaan van dienst te zijn.