Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Derde Gezinsvervangend tehuis komt van de grond

Niet om later te kunnen wijzen op het grote Babel dat wij gebouwd hebben, maar omdat de behoefte er aan zo hoogst urgent is!", zo argumenteerde ds. H..N. van Hensbergen vrijdagmiddag de bouw van het derde gezinsvervangend tehuis te Middelharnis. Ds. deed dat in zijn kwaliteit van voorz. van de Prot. Chr. Stichting voor Geestelijke en Sociale Zorg aan hulpbehoevenden op Goeree-Overflakkee, t.g.v. de eerstesteenlegging, met vaardige hand door burg. Van Es gepleegd.

Het nieuwe gebouw komt achter "Sjaloom": het fijne thuis dat alom een goed gerucht verspreidt. Echter zijn Sjaloom en Salem overbezet en ds. Van Hensbergen wist hoezeer het de "altijd bijzonder ijverige" directrice mej. Bax verdriet door dat plaatsgebrek aanvragen te moeten afwijzen.
Daarom ziet ds. met de overigen met veel verwachting uit naar het moment dat het derde tehuis gereed zal zijn. Aannemer Mans werd daarom temeer een voorspoedige bouw toegewenst. De bewoners van "Sjaloom" en "Salem" waren er getuige van dat burg. Van Es van Middelharnis de eerste steen legde en met hen hun ouders en bestuurders van de Stichting.
,,Ik heb dat duwtje er graag aan gegeven", gaf burg. Van Es te kennen, nadat hij het karwei had geklaard. Dhr. Van Es bleek met zovelen bewonderaar van allen die gestalte geven aan de zorg voor de "gezinnen" in de beide tehuizen. Het deed de burgemeester dan ook veel deugd te kunnen constateren dat de “Sjaloom” en “Salem” families volledig zijn geïntegreerd.

Uit de krant van 1975.