Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: In Oude Tonge bejaarden volksdansgroep in oprichting

Vanuit het bejaardencentrum te Oude-Tonge wordt gewerkt aan de vorming van een Volksdansgroep uit mannen en vrouwen die de zestigjarige leeftijd gepasseerd zijn. Dinsdagmorgen deden ze de eerste stramme passen die allengs soepeler beloven te worden…!

Daar zal mevr. F. v.d. Doel-Vroegindeweij uit Middelharnis wel voor zorgen! Zij volgde een cursus aan het gymnologisch Instituut te Utrecht en zij zal daardoor de groep met de nodige kennis van zaken kunnen leiden. Het volksdansen wordt niet alleen ter ontspanning aangewend, het dient ook om het lichaam aktief te houden. ,,Wanneer het bloed een betere doorstroming naar de hersenen krijgt, zal ook de geest hiervan profiteren”, zo leert een uitvoerige toelichting die de volksdansers in hebben kunnen lezen.

De groep bevat nog niet genoeg leden om optimaal te kunnen draaien. Er zouden vooral een aantal mannen bij moeten komen, dat maakt het wat echter, want man en vrouw hebben tenslotte elk een eigen rol. Nu wijst mevr. v.d. Doel de helft van de vrouwen als man aan en dat komt bij de dames wat merkwaardig over. De deelnemers hoeven overigens niet uit Oude Tonge afkomstig te zijn, uit alle Flakkeese windhoeken zijn ze, mits de 60 gepasseerd, hartelijk welkom. Inlichtingen worden graag verstrekt door o.a. mevr. Oole.

Uit de krant van 1975.