Wijziging in verordening voor leerlingenvervoer

GOEREE-OVERFLAKKEE - Om leerlingen volgens de vastgestelde Beleidsregels naar een taal-ondersteuningsgroep te kunnen brengen, moest de uit 2015 daterende verordening Goeree-Overflakkee in artikelen worden gewijzigd. In de oude versie was sprake van vervoer naar een taalklas maar die is er niet meer. De raad stemde unaniem in met het collegevoorstel. Maar wel met een bezorgde kanttekening die breed werd gedeeld.

Door Jaap Ruizeveld

Uit het document blijkt dat er ook nog dringend een artikel moest worden toegevoegd. Dat heeft betrekking op het feit dat in het aangepaste vervoer er sprake kan zijn van ontoelaatbaar of onacceptabel gedrag door de leerlingen, maar dat daarnaast ook ouders/verzorgers niet altijd hun verantwoordelijkheid dragen. Dit leidt tot problemen op de opstapplaats en het afzetpunt waardoor leerlingen te laat kunnen komen. Om in dergelijke situaties te kunnen handelen, is een artikel aan de verordening toegevoegd om actie/maatregelen te kunnen treffen op het gebied van schorsing of uitsluiting van het vervoer.

Terughoudend

Als het niet anders kan dan moet het, zei Campfens (VKGO), maar wees terughoudend bij optreden. "Echt een uiterste middel", gaf Van den Berg (CU) aan, en pas als er eerst gekeken is of er - in gesprek en overleg - andere mogelijkheden zijn voor een oplossing. Wees zorgvuldig en zeer terughoudend, schetsten ook Van Oorschot (CDA) en Rijerkerk (VVD). Wethouder Feller verzekerde dat bij deze problematiek zorgvuldig wordt omgegaan.