Chantal Ruigrok van Bloombol en Marian Ebink van Ebbe en Vloed (Foto Erwin Guijt).
Chantal Ruigrok van Bloombol en Marian Ebink van Ebbe en Vloed (Foto Erwin Guijt).

Bloombol plant 1500 bloembollen bij Ebbe en Vloed

Ebink: “Het is inmiddels ook een beetje een sport geworden om te kijken wat we allemaal kunnen regelen voor onze ouderen, en wat daarvan gesponsord kan worden." De tuinen leenden zich prima om daar wat te ondernemen. “De binnentuin en tuin aan de zijkant van het appartementenpand worden veel gebruikt door onze bewoners. Mensen praten er gezellig bij, lezen of zonnen er." Via Instagram zag Ebink prachtige foto’s van Bloombol voorbijkomen. Ze trok de stoute schoenen aan en benaderde het jonge bedrijfje. Al snel kwam het tot een overeenkomst.

De zij-tuin was eerst een moestuin van een bewoner, maar toen die om gezondheidsredenen moest stoppen is het omgebouwd tot een bloementuin. Daar zijn Chantal Ruigrok en een collega al aan het werk met het klaar maken van de grond. “We hebben 1500 bollen bij ons, een mengsel van veel verschillende bloemen in allerlei verschillende kleuren en hoogtes. Ze bloeien drie maanden, dus je hebt er van begin voorjaar tot eind mei plezier van." Het mengsel kreeg toepasselijk genoeg de naam ‘Golden oldies’ mee, gouden ouden.

Het bedrijf bestaat twee maanden. Ruigrok: “We willen Nederland weer meer kleur geven, bloembollen lijken misschien wat oubollig, maar zijn helemaal hip. En zeker voor onze ouderen die in de coronatijd niet veel weg kunnen, is het fijn als er wat te zien is. We willen ze die vrolijkheid geven en het tuingevoel te laten ervaren, volgend voorjaar." Met spanning zien ze dan ook uit naar volgend jaar, als de bloemen uitkomen. “We houden het in de gaten en komen zeker langs om naar het resultaat te kijken." Bovendien krijgt iedere bewoner van het appartementencomplex een mooie amaryllis voor in huis, als welverdiend steuntje in de rug.