Meerdere overlijdensgevallen door corona, daling aantal besmettingen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op het eiland heeft het coronavirus deze week helaas weer meerdere dodelijke slachtoffers geëist. Gisteren (donderdag) overleden er een patiënt in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en een patiënt die in tijdelijke opname was.

Afgelopen woensdag 10 november werd de coronakaart van CuraMare niet geüpdatet, maar op het overzicht van eergisteren (woensdag) kwamen er helaas weer twee sterfgevallen bij in het ziekenhuis. Dit alles maakt dat er sinds 1 september zestien mensen in instellingen van CuraMare zijn overleden, waarvan dertien in het ziekenhuis. Verder waren er gisteren geen nieuwe ziekenhuisopnames of -ontslagen te melden, in zowel het ziekenhuis als andere zorginstellingen. In zowel het Spectrum als Nieuw Rijssenburgh strijden nu nog vijf mensen tegen het virus, in het ziekenhuis liggen nog 18 mensen met corona.

De GGD heeft de cijfers van de afgelopen week nog niet gepubliceerd, maar wel die van vorige week (week 45). Hierin waren er in totaal 143 nieuwe corona-besmettingen, voor het eerst sinds week 40 is daarin een daling te zien. In dezelfde week lieten 718 mensen op Goeree-Overflakkee zich testen, 109 van hen kregen een positieve uitslag terug en hebben dus corona.