Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: Het enige fijne aan de winter vind ik de feestdagen

Ik merk dat zodra de dagen korter worden, mijn energie ook daalt. Ik hou enorm van warmte en de zon, dus deze regen en kou vind ik vervelend. Ik ben niet graag meer buiten als het zo koud is en m’n stemming wordt ook beïnvloed als het de hele dag bewolkt is. Als het er buiten somber uitziet, merk ik dat ik zelf ook wat somberder ben.

Dus ja, ook ik heb wel eens last van een winterdip. Vooral tegen het einde van de winter, snak ik naar zon en warmte. Het enige fijne aan de winter vind ik de feestdagen. Ik hou van kerst en sinterklaas. Maar eigenlijk vooral omdat ik het heerlijk vind om dat samen met m’n familie te vieren. Dit jaar zal dat heel anders zijn, maar gaan we er toch proberen het beste van te maken. Ik wil corona niet te veel mijn stemming laten beïnvloeden, omdat het anders helemaal geen pretje wordt deze feestdagen.

Dus daarom proberen we er maar het beste van te maken. Niet alleen van de feestdagen, maar ook van de herfst en de winter. Ik kan genieten van een avondje in een warm bad of thuis de kaarsjes aan, thee drinken en op de bank onder een dekentje een kerstfilm kijken. Ik hou van oversized truien en van wandelingen buiten in het herfstzonnetje. En door deze dingen zoveel mogelijk te doen, overleef ik die winterdip wel!