Afbeelding

Tekening Quenin Bal en Emma Melaard naar gebouw van de Verenigde Naties

Aan kinderen uit 220 landen is gevraagd om op artistieke manier uitdrukking te geven aan het onderwerp Vrede. En dan met name vrede door te helpen: Peace Through Service. Namens de Prins Maurits wilde groep 7b/8a graag meedoen.

President Toon Meeuwsen van de Lions club GO vond de tekening van Quenin Bal en Emma Melaard het beste, omdat ze hun idee op een creatieve, originele en authentieke wijze vorm hebben gegeven. "Wij als school en leerkrachten zijn trots op de knappe prestaties van alle kinderen en in het bijzonder van Quenin en Emma", aldus juf Van de Velde. Voorwaarde van deelname was dat het kind tussen de 11-13 jaar oud is en dat er maar één naam verbonden mocht worden aan de poster. Dat wisten de kinderen en ze hadden zelf al overlegd dat dit Quenin Bal zou zijn. Zij staat rechts op de foto, naast Emma Melaard en juf Van de Velde.

De beste tekeningen uit Nederland worden tentoongesteld in het gebouw van de Verenigde Naties in Den Haag. De allerbeste daarvan gaat naar de VN in New York. Daar komen ook de beste tekeningen uit de andere landen en wordt er een winnaar gekozen die met zijn of haar ouders naar New York mag en 5.000 dollar krijgt.