Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: Trump of Biden?

Persoonlijk vind ik Trump best wel een rotte sinaasappel. Dat komt vooral omdat ik het niet eens ben met zijn standpunt over abortus, het feit dat hij terugbetaalde anticonceptie wil verbieden en zijn houding tegenover mensen uit de lhbtiq+-gemeenschap.

Dat laatste is vooral een groot ding op het social media platform TikTok, waar Amerikaanse jongeren hun zorgen goed laten merken. Veel jongeren vinden dat als de Amerikanen Trump nog een keer president laten worden, dat ze niet leren van hun fouten. Daar ben ik het mee eens. Ze zijn eigenlijk bij allebei de keuzes heel bang, want als Biden wint, verwachten ze dat sommige Trump-aanhangers op de lhbtiq+-members gaan ‘jagen’.

Ik weet niet zeker of de uitkomst van de verkiezing heel veel invloed gaat hebben op Nederland, maar ik weet zeker dat veel mensen zich er wel druk over maken. Het is ook een groot ding en Amerika is natuurlijk ook groot, machtig en belangrijk voor de handel. Ik hoop dat, welke uitkomst het ook wordt, dat de gevolgen positiever zijn dan veel mensen denken.