Afbeelding
Foto:

Neem en lees: De enige Medicijnmeester

Op de cover lezen we het volgende: ‘Volg Mij.’ Deze twee woorden waren genoeg voor Levi om hem uit het tolhuis te roepen en tot een volgeling van Christus te maken. De enige Medicijnmeester kwam in zijn leven, en dat was tot zijn eeuwig heil. Op de vraag van de Schriftgeleerden en farizeeën waarom Hij vervolgens eet en drinkt met tollenaren en zondaren, antwoordt de Zaligmaker: ‘Die gezond zijn, hebben den medicijnmeester niet van node, maar die ziek zijn'.
Naar aanleiding van deze tekst, Lukas 5:13, schetst Watson in bewogen bewoordingen de nood van verloren zondaren én het machtige werk van Christus om hen uit hun verlorenheid te redden.

Een passage uit de eerste verhandeling (pag. 47):
… de meeste mensen sturen eerst om de dokter en daarna om de dominee. Dat laat zien dat ze meer verlangen naar, en meer zorg hebben voor het herstel van hun lichaam dan voor hun ziel. Maar als de kwalen van de ziel gevaarlijker en dodelijk zijn, zouden we de geestelijke genezing verkiezen boven de lichamelijk. ‘Genees mijn ziel, want ik heb tegen U gezondigd.’ Wij moeten bedenken dat we, zolang wij niet genezen zijn, niet geschikt zijn om God ook maar enigszins te dienen. Een zieke kan niet werken…
Laten we er dan naar staan dat onze ziel genezen zal worden. Zolang we krank zijn van de zonde, zijn we verlamd en bedlegerig; we zijn ongeschikt om te werken. Zeker, we lezen van de werken van een zondaar, maar het zijn dode werken (Hebr. 6:1).
Als we niet genezen worden, worden we vervloekt. Als onze krankheid op ons blijft ook de toorn van God op ons. Een vraag. Maar hoe zullen wij van de kwaal van de zonde genezen worden? Dat brengt ons bij de tweede zaak in onze tekst: de genezende Medicijnmeester.

Hopelijk is uw belangstelling gewekt om ook het tweede deel te lezen. Neem en lees en laat u genezen. Van harte aanbevolen. De verhandelingen zijn helaas te lang voor de eredienst, maar voor persoonlijk gebruik kan u er toch uw winst mee doen!