Afbeelding
Foto:

Ik kan niet geloven dat mensen hieraan meedoen

Tussen de lessen door googelde ik even op 31 oktober 2020 en jawel hoor. Halloween dit en dat, er was zelf een heel stuk geschreven over dat het ook nog eens volle maan is aanstaande zaterdag, en een heel rijtje bijverschijnselen werd opgenoemd.

Ik heb het artikel niet uitgelezen, het voelt niet prettig. Ik kan niet geloven dat mensen hieraan meedoen en ook hun kinderen er bij betrekken. Mocht ik ooit een gezin krijgen, zullen ze te horen krijgen wat ik heb meegekregen. Ver weg blijven van alle occulte dingen. In die zin is wat de Kelten geloofden bijna waar, alleen is het de duivel die bezit van je neemt.

Laten we het maar hebben over 31 oktober Hervormingsdag en Maarten Luther met zijn 95 stellingen. Bijzonder dat juist op Hervormingsdag ook Halloween valt, geheel tegenstrijdig aan elkaar. Aan bijna alle christelijke feestdagen wordt een niet-christelijke draai gegeven. Het lijkt geheel onschuldig, maar gaat het niet ten koste van de werkelijke inhoud van het feest. Zoals Kerst en Pasen!? Zo hebben we Hervormingsdag 2020 iets om over na te denken. En laten we het Lutherlied zingen, want al lijkt het alsof de duivel wint (de vijand rukt vast aan). Het zal niet gebeuren, integendeel (maar zal als kaf verdwijnen!) Want Gods Woord houdt stand in eeuwigheid en zal geen duimbreed wijken.