Afbeelding

Laatste woning nieuwbouwplan Molenpolder opgeleverd

Molenpolder is een nieuwe woonwijk in Oude-Tonge en is ontwikkeld door Estate Invest uit Middelharnis. Het is de eerste grootschalige gasloze woonwijk op het eiland, met een grote verscheidenheid aan woningtypes. Zo zijn er eengezinswoningen, twee-onder-een kapwoningen, maar ook levensloopbestendige woningen. Bij het ontwerp van de woningen is gekozen voor een tijdloze architectuurstijl, zodat er wel samenhang is tussen de verschillende woningtypes.

Lokale ondernemers

Daarnaast is er bij de ontwikkeling van de woningen extra aandacht besteed aan de aspecten duurzaamheid en energiezuinigheid, in combinatie met comfort. Zo zijn alle woningen voorzien van driedubbelglas, bodemwarmtepompen, vloerverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem.

In 2013 zijn aannemingsbedrijf J. Kroon & Zn uit Den Bommel en Stam en de Koning uit Zwijndrecht verdergegaan onder de naam Kroon & de Koning. Dit bouwbedrijf heeft de 93 woningen gerealiseerd. Met in acht name van de maatregelen ten gevolge van corona is er hard gewerkt aan het eindresultaat, waar bewoners trots op kunnen zijn. Hierbij is samengewerkt met lokale ondernemers, zoals Kievit Warmte uit Middelharnis voor de klimaatinstallaties en Schipper Elektra uit Nieuwe-Tonge voor de elektrotechnische installaties. Nelisse Grondwerken uit Nieuwe-Tonge heeft het woonrijp maken voor haar rekening genomen.

Grote behoefte

Terugkijkend was het hele ontwikkel- en bouwtraject er een van de lange adem, maar volgens alle betrokkenen is het eindresultaat zeer geslaagd. Bovendien toont het maar weer eens aan dat er een grote behoefte bestaat aan nieuwbouwwoningen op het eiland.