Nadine Holleman
Nadine Holleman Foto:

Het was de hoogste tijd voor mondkapjes

Met zieken bedoel ik dan de mensen die griep-ziek zijn en de positief geteste leerlingen. Maar ik vind het ook niet raar, want iedereen wordt heel snel verkouden, aangezien alle ramen en deuren open moeten blijven.

Sinds 5 oktober moeten we verplicht tijdens het lopen door de gangen een mondkapje op. Ik vind dat een goede regel, maar ook een beetje dubbel. Dus als we van het lokaal naar de aula gaan mogen we een mondkapjes op, maar zodra we in de aula aan een tafel zitten, mag hij af. Dan zitten we nog steeds met een heleboel leerlingen dicht op elkaar, hoor!

Ik merk wel dat veel leerlingen het vergeten, of ‘vergeten’, dat ze bijvoorbeeld een lokaal verderop moeten zijn, dus voor dat kleine stukje geen mondkapjes op willen doen. Wat ik wel begrijp, je doet hem op als je het lokaal uit gaat, loopt een paar meter, en doet hem dan weer af als je het andere lokaal binnenloopt, maar bij dat soort situaties moet je vooral aan de mensen om je heen denken. Stel dat er net een wat oudere docent langsloopt, of iemand met astma of iets dergelijks. Die breng je dan ook in gevaar. De mondkapjes zijn niet alleen voor je eigen veiligheid, het is voor die van iedereen. En ik hoop ook dat de docenten er niet alleen in het begin streng op blijven kijken, maar gewoon tot het is afgelopen. Ik denk dat als we er met zijn allen gewoon goed op letten en alle maatregelen volgen, dat corona sneller weg is dan zoals we het nu doen.