Lesly Wolters en Peter Koeleman aan het schaakbord in Dorpstienden (Foto: Jaap Ruizeveld).
Lesly Wolters en Peter Koeleman aan het schaakbord in Dorpstienden (Foto: Jaap Ruizeveld).

Pilotproject voor jeugd op vrijdagavond in SRGO-complex Dorpstienden Ouddorp

Directeur Lesly Wolters (SRG0) en Peter Koeleman (beheerder locatie Dorpstienden) geven graag een toelichting op het pilotproject dat zij “dorpsraad-proof” noemen. Natuurlijk moet het programma zich bewijzen maar beide woordvoerders hebben daar alle vertrouwen in. De inhoud is in ieder geval zeer uitgebreid. Mogelijkheden om te gamen, gebruik te maken van spelcomputers, biljarten, actief zijn aan de pooltafel, zaalvoetballen, badminton te spelen of bijvoorbeeld te schaken en te dammen. “Wij hopen met dit aanbod de jongeren te stimuleren te sporten. Met een aanbod waar zij elke vrijdagavond naar uitkijken”.

Samenwerken

In het samenwerkingsverband nemen de individuele organisaties een duidelijke positie in. Invulling geven aan de maatschappelijk rol die men heeft. Alles moet laagdrempelig zijn en voor iedereen beschikbaar, met oog voor kwetsbaarheid van de doelgroep en een goede begeleiding. Stichting Sport en Recreatie steekt in bij het faciliteren van de activiteiten en de organisatie daarvan. Randvoorwaarden dienen goed te worden ingevuld. Stichting Zijn heeft een signalerende rol. De Dorpsraad Ouddorp richt zich op de communicatie vanuit de dorpskern. Zij is als ‘lokaal bindmiddel’ juist in de basis van grote betekenis. Jeugdwerkers zijn bij dit project uiteraard ook onmisbaar.

Maatregelen

In de Dorpstienden worden - ook bij dit pilotproject - uiteraard de richtlijnen van het RIVM in het kader van het coronavirus strikt nageleefd. Dit met duidelijke markeringen in het Kraayenest, waar consumpties genuttigd kunnen worden, staan de tafels met stoelen op de anderhalve meter afstand opgesteld. Beheerder Peter Koeleman is blij dat na een moeilijke periode in de eerste maanden van de pandemie er gepast en voorzichtig weer activiteiten in Dorpstienden zijn opgestart. Voor wat evenementen voor volwassenen betreft geldt nog steeds de reserveringsplicht.

Klankbordfunctie

Direceur van SRGO Lesly Wolters wijst nog eens op het belang dat gehecht wordt aan de klankbordfunctie van de Dorpsraad. De plaats van complex Dorpstienden, als een trefpunt in de lokale samenleving, is gediend met uitnodigende duidelijkheid rond mogelijkheden en openingstijden. De deuren zijn (maandag tot en met vrijdag) geopend van 11.00 tot rond 22.30 uur. Deze tijden gelden - in principe - ook voor de zaterdag met de aantekening dat er op die avond zaalvoetbalwedstrijden worden gespeeld.

Ontmoeting

Maar de Dorpstienden wil ook een ontmoetingspunt zijn en blijven voor de overige bewoners van de Kop van Goeree. Ouderen uit een isolement halen, geeft beheerder Koeleman aan. Als door de huidige coronaregels de ontvangstruimte te klein is voor bijvoorbeeld een activiteit of verenigingsgebeuren, dan kan zonder extra kosten worden uitgeweken naar een grotere zaal. Zalen- & Sportcomplex Dorpstienden Ouddorp SRGO is bereikbaar via tel. 0187-681314.