Afbeelding

Ontdekroute langs de Deltawerken eerste product De Ultieme Schakel

De routes zijn ontwikkeld door DUS-Events, een onderdeel van Park Zeedijk in Herkingen. “DUS staat voor De Ultieme Schakel”, zegt Arend-Jan van der Vlugt. “We vormen de schakel tussen ontdekken en beleven van leuke en interessante activiteiten, gekoppeld aan overnachtingen op unieke locaties.”

DUS-Events schakelt recreatieondernemers, aanbieders van activiteiten en horeca aan elkaar via ontdekroutes of andere arrangementen. Naast de routes langs de Deltawerken zijn andere themaroutes in voorbereiding. Tevens zijn er natuur-, golf-, culturele en culinaire arrangementen gekoppeld aan overnachten in ontwikkeling. Van der Vlugt: “De zuidwestelijke delta heeft heel veel te bieden. Het is hier ontzettend mooi, er valt van alles te ontdekken, met de auto of met de motor. Wij willen mensen naar dit gebied trekken, in tegenstelling tot reisbureaus die mensen zo ver mogelijk op pad sturen. Daarmee versterken we de economie in de regio.”

‘Ontdek de Deltawerkenroute’ is het eerste product van DUS-Events. Het bestaat uit een boek met veel informatie, foto’s en interviews over de Watersnoodramp van 1953 en de Deltawerken. Daarnaast zijn er drie bijlages met de uitgeschreven routes én kortingsbonnen voor musea en andere attracties en horeca. De routes zijn ook beschikbaar voor TomTom en Garmin navigatiesystemen.

Tijdens de try-out van de Zeelandroute overhandigde Arend-Jan van der Vlugt het eerste exemplaar van ‘Ontdek de Deltawerkenroute’ aan Commissaris van de Koning Han Polman. Dat was op de voorlaatste zaterdag van augustus bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.