Op grond van onderzoeken bepaalt gemeente ontwikkelpunten vitaliteit en aantrekkelijkheid

Het gemeentebestuur geeft op haar verzoek in een aanvulling hierop nog het volgende aan: ”Vanaf begin dit jaar heeft de gemeente contact met bureau Louter, het bureau achter het onderzoek van Elsevier. De gemeente heeft diverse onderzoeken laten uitvoeren op het gebied van economische vitaliteit. Het contact met bureau Louter is gelegd, omdat een onderzoek van dit bureau mogelijk interessante aanvullende informatie op zou kunnen leveren.

Vitaliteit

De gemeente Goeree-Overflakkee zet actief in op economische vitaliteit. Vitaliteit gaat over veerkracht, ofwel de mate waarin een samenleving op een nieuwe situatie in kan spelen. Dit heeft onder meer betrekking op werkgelegenheid, het ondernemersklimaat, wonen en recreëren. Bij de onderzoeken die de gemeente al heeft laten uitvoeren, kan gedacht worden aan de transformatiemonitor en onderzoeken in relatie tot Smart Water, de Regio Deal en toeristische ontwikkelingen. Ook zijn veel gegevens vrij beschikbaar, zoals de informatie op waarstaatjegemeente.nl.

Ontwikkelpunten

Op basis van de uitkomsten van genoemde onderzoeken bepaalt de gemeente waar de ontwikkelpunten liggen om Goeree-Overflakkee nog vitaler en aantrekkelijker te maken. Dat is, nog los van onderzoeken en ranglijsten, het uiteindelijke achterliggende doel. Zo wordt bijvoorbeeld actief ingezet op het stimuleren van werkgelegenheid, door projecten te realiseren waar onderwijs, ondernemers en overheid bij betrokken zijn. Goeree-Overflakkee heeft de laatste jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Zo is er sprake van een lage werkloosheid. Ook is er een gezond ondernemersklimaat op het eiland. Dat blijkt ook uit de ontzettend grote veerkracht die onze ondernemers tonen in deze tijd van de coronacrisis. Er is veel om trots op te zijn”, stelt de gemeente in haar aanvullende reactie.