Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Afd. Nieuwe Tonge van Veilig Verkeer Ned. trots op bezit van Verkeerstuin

Zaterdagmorgen zijn in Nieuwe Tonge legio verkeersfouten begaan, maar dat kon ditmaal geen kwaad! Het gebeurde in de schooljeugd-verkeerstuin, het trotse bezit van de afdeling Nieuwe Tonge van Veilig Verkeer Nederland.
De aktieve bestuurders die de tuin met wagenpark aankochten hopen wel dat van de missers geleerd wordt ter wille van een vlekkeloos verkeersgedrag van jeugdig Nieuwe Tonge. Burg. Van Es die de tuin officieel in gebruik stelde meende het al niet anders toen hij de jeugd voorhield dat de inspanningen van het bestuur welbesteed zullen zijn als er – door het verkeersonderwijs – ook maar één kind voor een ernstig ongeval gespaard zal blijven!

Met de inwerking stelling van de stoplichten verklaarde dhr. Van Es de tuin voor geopend waarna het gerij van start ging, nagekeken door de bestuurders onder voorzitterschap van dhr. A.M. Wesdijk en de mede aanwezige voorzitter/consulent en secretaris van het district Zuid-Holland-Zuid van Veilig Verkeer, de heren v.d. Zande, van Urk en van Herpen.

Uit de krant van 1975.