Geen lokaal routeplan coronatijd, gemeente volgt rijksoverheid

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op schriftelijke vragen van de PvdA-fractie over de lokale invulling van het routeplan van de rijksoverheid om stap voor stap in de na-coronatijd te komen, stelt het college dat het gemeentebestuur hiervoor geen lokaal routeplan heeft ontwikkeld. Zij geeft successievelijk invulling aan het genoemde rijks routeplan.

Door Jaap Ruizeveld

Ook wilde de PvdA weten op welke wijze burgers, met name de jonge inwoners, bij dit onderwerp worden betrokken. Het college geeft aan dat het landelijk plan duidelijk is en prima toepasbaar op de gemeentelijke situatie. De gemeente sluit aan bij de landelijke uitingen. Zoveel als mogelijk is, worden inwoners hierbij betrokken. Niet eiland-breed, maar toegespitst op de doelgroepen. Voorbeeld: als de genomen maatregelen rondom de sport worden versoepeld, heeft het college nauw contact en overleg met de sportverenigingen.

Het ambtelijk aanspreekpunt fungeert als vraagbaak en de verenigingen weten dit volgens het college prima te vinden. Ook bestuurlijk is hier aandacht aan besteed. Datzelfde geldt bij de verruiming van de onderwijsmogelijkheden. De gemeentelijke contactpersoon onderwijs heeft in deze coronaperiode nauw contact met het onderwijsveld. Wekelijks is aan de stuurgroep een beeld geschetst wat er binnen het onderwijs speelde.

Op een andere vraag van de PvdA over bereik kwetsbare groepen, stelt het college dat zij overweegt een lokaal 'coronadashboard' te starten. Dit voor de meest kwetsbare groep en die aan te vullen voor andere groepen. Zo hebben de scholen de leerlingen in beeld die niet altijd deelnemen aan de digitale lessen. Het Team Jeugd en Gezin weet wat er speelt bij cliƫnten die aan hun zorgen zijn toevertrouwd.