Afbeelding

Opinie: Corona en de zomervakantie

De zomervakantie is voor veel mensen begonnen. De kinderen in onze regio hoeven in ieder geval zes weken niet meer school. Maar wat te doen met de vakantieplannen? Gelukkig zijn veel Nederlanders deze zomer verstandig. Ze blijven in eigen land. Die vakantie in zonnige oorden komt hopelijk volgend jaar wel, is de redenatie. Op Goeree-Overflakkee is thuis vakantie vieren daarbij natuurlijk verre van een straf.

Een enquête van EenVandaag onder 29.000 Nederlanders bevestigde onlangs dit beeld. Bijna de helft (48 procent) van de mensen blijft deze zomer thuis. En van de deelnemers die wel gewoon op vakantie gaan, blijft 42 procent in Nederland. Wel stappen meer mensen (72 procent) in de auto als ze op vakantie naar het buitenland gaan. Voor de coronacrisis was dat nog 51 procent. Alle verhalen over betere luchtcirculatie in vliegtuigen ten spijt, stappen we liever even niet het vliegtuig in.

De coronacrisis heeft veel duidelijk gemaakt. De belangrijkste les: we kunnen (vakanties) plannen wat we willen, maar het leven is niet zo maakbaar als we vaak denken. Gelukkig is er Eén die alles in de hand heeft en houdt. Dat biedt altijd houvast, in welke tijd we ook leven.