Afbeelding
Foto:

Opiniecolumn: Even ertussenuit

Toch leek er wat later in het jaar een beetje hoop te zijn. De grenzen gingen langzaam weer open en in Nederland daalde het aantal coronapatiënten. Misschien konden we dan toch? Ik ging op onderzoek uit, maar ontdekte al snel dat er wel wat bij kwam kijken: we zouden overal een mondkapje op moeten, zelfs in restaurants en als je een van de regels overtrad kon je een boete krijgen van 300 euro. Ik zag dat niet zitten, m’n vriend ook niet en daarom gaan we dit jaar toch maar niet naar het buitenland.

Maar ja, we wilden wel op vakantie. Helemaal nu we bijna alleen maar thuis zitten, omdat we meer thuis moet werken en ook school volg je thuis. Ik ben m’n eigen huis soms een beetje zat. Dus we gaan een midweekje in Nederland weg. Gewoon even ertussenuit.

Ik snap het goed als mensen ervoor kiezen om niet op vakantie te gaan, maar ik snap het ook heel goed als ze ervoor kiezen om wel op vakantie te gaan. Iedereen is er aan toe. Helemaal na zo’n gek jaar. Wel vind ik het spannend hoe het zal gaan met corona als iedereen terugkomt vanuit Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal, etc. Zal corona weer opleven? Geen idee. Misschien niet, misschien wel. Voor ons is het wel een reden geweest om maar gewoon in Nederland op vakantie te gaan. Nederland is toch ook best mooi en die paar daagjes Parijs? Nou die doen we wel als alles weer een beetje rustig is.