Afbeelding
Foto:

Voor jou gelezen: Nergens thuis

Een moeilijke tijd breekt aan voor Ronnie. Alhoewel het gezin van Rob en Natasja een fijn en gezellig gezin is, kan hij moeilijk omgaan met de veranderde situatie. De huisregels staan hem tegen en het contact met de begeleider van Jeugdzorg is ook niet naar zijn zin. Hij heeft een baantje, maar raakt dat door zijn eigen schuld ook weer kwijt. Maar dan is er ineens Moreno, zijn nieuwe persoonlijk begeleider van Jeugdzorg. Hij lijkt Ronnie wel te begrijpen.

Ronnie heeft in zijn omgeving nog steeds het gevoel dat niemand echt naar hem luistert. Behalve in het verzorgingstehuis waar hij stage loopt. Daar vindt hij het fijn. Daar kan hij zichzelf zijn bij mevrouw Den Toom. En met Susan, op wie hij verliefd is heeft hij het ook gezellig. Maar wanneer ze zegt dat ze ook verliefd op hem is, denkt hij dat dit onmogelijk is. Hij voelt zich niet goed genoeg. In het pleeggezin voelt hij zich er niet echt bij horen en als dan ook Moreno hem nog een vervelend bericht stuurt is voor Ronnie de maat vol. Hij neemt een beslissing….

Nergens thuis is een boek waarin Hans Mijnders duidelijk de situatie en gevoelens van de hoofdpersoon in een pleeggezin beschrijft. Ook de houding van pleegouders en hulpverleners wordt duidelijk weergegeven. Het blijkt belangrijk dat er niet alleen óver de kinderen wordt gesproken en beslist, maar ook dat er naar hen geluisterd wordt.

Prijs: € 10,50
ISBN code: 9789033130205
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Uitgeverij: Den Hertog