Bordje 'verboden te zwemmen' in aantocht voor haven Dirksland

DIRKSLAND – Handig, zo’n ‘duikplank’ bij de haven in Dirksland. Een tewaterlating van jezelf is zo voor elkaar. Maar helaas: het water is niet echt fris en – belangrijker – zwemmen in havens is niet toegestaan. En een duik maken vanaf het hoogste punt van de Dirkslandse ontmoetingsplek (sommigen zeggen steiger) is zeker niet de bedoeling.

Door Kees van Rixoort

De ontmoetingsplek aan de Oosthavendijk is vorig jaar in gebruik genomen. Het is een van de voorzieningen die de haven en het havenkanaal van Dirksland nieuw aanzien moeten geven. Net als de restauratie van de trambrug, de plaatsing van een kunstwerk voor het eind van het jaar en het omvormen van de peekaaien tot aangename verblijfsruimten in 2022, is het een project in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

Duiken, zwemmen, spartelen – het is allemaal verboden, in elke haven. Daarom zal er bij de haven van Dirksland een mededeling komen van dit verbod. Het komt mogelijk op de nog te realiseren parkeervoorziening voor fietsen nabij de ontmoetingsplek.