Afbeelding

Eilandmarketing wil Goeree-Overflakkee als echt merk neerzetten

"Het doel is om duidelijk te laten zien waar het eiland voor staat en met een merkvisie te stimuleren om naar het eiland te komen. Om er te wonen, te werken, te investeren en te recreëren. Wij zorgen ervoor dat beloftes worden waargemaakt." De raad kreeg inzicht in 'Mijn eiland' als thema en stijl. De toeristische visie 2025 met uitvoeringsplan (2025) richting het merkconcept. De Bruin wees op diverse mogelijkheden vallend onder pionieren, koesteren en waarderen. Goeree-Overflakkee als echt merk neerzetten is meer dan een huisstijl en logo, benadrukte de directeur.                                                                                        

Door Jaap Ruizeveld

Onderscheiden

In de afgelopen tijd is in workshops met onder meer ondernemers, de gemeente en Eilandmarketing toegewerkt naar het punt om krachtig en bondig de vraag in te vullen: Hoe wil je je onderscheiden? Inspiratie en kwaliteit bieden. Voorloper willen zijn door dicht bij “onszelf” te blijven, De lat ambitieus hoog te leggen. In te steken op mogelijkheden voor het gehele eiland. Niet alleen gericht op de Kop van Goeree. Vooral vanuit de raad werd hierop gewezen.

Voorbereiding

"Dat alles is nu in de eindfase van voorbereiding. Vervolgens komen wij toe aan het starten van de campagne. Wij willen mensen in beweging brengen. Lading geven aan het merk. De slogan ‘Mijn eiland’ krijgt wellicht in de toekomst een andere uitstraling", schetste De Bruin.. Toen vanuit de raad hierover wat opmerkingen klonken, zei wethouder Both dat de gemeente de lijn houdt en in contact blijft met de stichting Eilandmarketing omtrent afstemmingen. Het was een eerste kennismaking - vlot gepresenteerd - met zeker op enige termijn een nader uitgewerkt project dat de kracht en positie van het eiland kan versterken.