Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Complex bejaardenwoningen feestelijk in gebruik genomen

"Het is een goede zaak dat onze bejaarden in eigen dorp een huisvesting hebben en niet naar een andere gemeente hoeven", zei een tevreden burgemeester Van Velzen van Goedereede vrijdagmiddag, toen hij in Stellendam het nieuwe complex van 43 bejaardenwoningen, met recreatieruimte, officieel in gebruik stelde. De bejaarden die daar mede getuigen van waren hebben daar hartelijk mee ingestemd, want ze wonen er riant en zeer tot genoegen!

…"Al is 't wel even wennen... !" veronderstelde weth. L. Visser als voorz. van de Raad van Commissarissen van de Woningbouwver. Hem was het verhaal ter ore gekomen dat een pruimende bovenbewoner een overtollig tabaksstraaltje rakelings langs het oor van de benedenbuurman had gemikt...

Namens de Nat. Woningraad werd een gelukwens uitgebracht door de architect dhr. De Goede en dhr. Van Prooijen uit Dirksland bracht de beste wensen over van de woningbouwver. "Dirksland". Dhr. Van Prooijen bleek goed jaloers te zijn op de woningbouwvereniging "Beter Wonen", die nog een flinke portie bouwrijpe grond heeft, waarop zeer binnenkort de bouw begint van 80 woningen. "Wij hebben geen vierkante meter meer", liet dhr. Van Prooijen weten.
De rij van sprekers werd gesloten door dhr. J.A. Biemond namens de plaatselijke Rabobank. Hij bood het centrum een koelkast aan voor de recreatieruimte.

Nadat in het Haegse Huus veel goede woorden waren gesproken, werd tot de daad overgegaan. Voor burg. Van Velzen bestond die uit het doorbreken van een papieren barricade, waarna het gezelschap een wandeling maakte langs de 4 blokken waaruit het complex bestaat en een kijkje nam in de woning van de fam. Groeneweg, waarna in de recreatieruimte een drankje werd geserveerd. Het centrum wordt vnl. door bejaarden bewoond, maar op de bovenverdieping hebben ook niet-bejaarden die tijdelijk een onderdak zochten woonruimte gekregen.
Op de foto biedt Jantje van Dam mevrouw Van Velzen bloemen aan.

Uit de krant van 1975.