Taferelen als dit zijn gelukkig niet meer nodig (Foto: CuraMare).
Taferelen als dit zijn gelukkig niet meer nodig (Foto: CuraMare).

Bezoekregeling verder versoepeld bij CuraMare

Dat is volgens CuraMare nodig om een contactonderzoek te kunnen opstarten, mocht er onverhoopt ergens een nieuwe coronauitbraak plaatsvinden. "Daarnaast wordt er nog steeds gevraagd naar gezondheidsklachten bij ontvangst en gelden de huisregels rondom handhygiëne, de kortste route naar binnen en buiten en het in acht nemen van de 1,5 meter afstand", aldus CuraMare.

Bewoners kunnen weer zelf bepalen wie zij willen ontvangen voor bezoek, wel is er nog de beperking van maximaal twee bezoekers tegelijk. Eén kind onder de 12 jaar kan als extra derde bezoeker mee. Wel dient men binnen de openingstijden van de betreffende locatie op bezoek te komen. Het bezoek kan zo lang duren als de bewoner(s) en bezoeker(s) wensen.

"De huidige maatregelen en richtlijnen van de overheid en brancheorganisaties, uitgebreide evaluaties en goede ervaringen met eerdere versoepelingen, maken deze versoepeling van de bezoekregeling mogelijk", aldus de zorgorganisatie. De cvontactpersonen, bewoners en medewerkers zijn vorige week per locatie verder geïnformeerd over de versoepeling.