Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Speeltuinkwestie Melissant

Als het aan Dirkslands raad ligt, is sinds woensdagavond het ‘speeltuinschandaaltje’ achter de rug. Dat ontstond nadat dhr. J.L. Poortvliet (V.V.D.) in de vorige vergadering de speeltuin te Melissant beschreef als een ‘onbeschrijfelijke bende’, waarop prompt een zeer boze brief van de speeltuinbeheerder, de Stichting Jeugd- en Verenigingsgebouw, volgde. De Stichting ervoer de kwalificatie van dhr. Poortvliet als kwetsend en verlangde een herroeping daarvan. Het Stichtingsbeheer liet weten anders van het beheer af te zien.

In een toelichting aan de raad verklaarden B. en W. de door dhr. Poortvliet gebezigde uitdrukking te betreuren, maar op dat punt wenste dhr. Poortvliet toch een aantekening. “U hebt direct nadat ik het woord had gevoerd, gezegd blij te zijn mijn opmerking!” hield hij de voorzitter voor. Het bevreemdde dhr. Poortvliet dat hij die instemming van de voorz. niet in de notulen had teruggevonden.

“Ik kan het me niet goed meer herinneren”, liet de voorz. weten, maar ’s voorzitters instemming stond de raad nog wel goed voor ogen. Daar werd het overigens bij gelaten.

Voor het overige vroeg dhr. Poortvliet zich af of de redactie van Eilanden-­Nieuws die zijn kreet wereldkundig maakte beschikt over afluisterapparatuur, omdat er tijdens de gewraakte vergadering geen verslaggever aanwezig was geweest. Ook meer in het algemeen wenste dhr. Poortvliet aan de betrouwbaarheid van persberichten nogal eens te betwijfelen....

Uit de krant van 1975