Raad komt niet toe aan volledig afhandelen van overvolle agenda

In ieder geval, de vergadering van de gemeenteraad kon donderdagavond bij lange na niet worden afgewerkt en zal komende week op een nog nader te kiezen datum moeten worden voortgezet. Afspraak is een vergadertijd van drie uur met maximaal een half uur verlenging. Donderdagavond was het einde van de beraadslagingen nog lang niet inzicht en dus besloot voorzitter Grootenboer tot voortijdige afronding.

Wat liggen bleef

Jammer was dat voor Jos de Jonge die na een korte vervangingsperiode voor Jan Zwerus, wel bij zijn afscheid waarderende woorden kreeg van burgemeester Grootenboer, maar zijn motie over besteding van gelden en uitblijven van cijfers in het project Smart Water niet zelf meer kon indienen. Dat gold overigens ook voor de motie over het Tijdelijke verruiming toeristisch kamperen (VKGO-Heintjes) ondersteund door ChristenUnie, PvdA en EVV, en een aankondigde motie over Uitbreiding van Skatepark Middelharnis. De Jaarstukken 2019 van de gemeente kwamen niet aan bod evenals het op de agenda opgevoerde Ingekomen stuk over beantwoording door het college van SGP-vragen over het waterstofstation in Oude-Tonge.

Strandje Twins

Het punt Bestemmingsplan voor Kraaijenissedijk 1 werd bij de vaststelling van de agenda van de lijst afgevoerd. Het gaat hier om een nieuwe ontwikkeling op dit perceel, als vervangende functie voor de huidige invulling. Actueel aangekondigde nieuwe wettelijke regels maakten dit noodzakelijk. Breederveld (SGP) vroeg wethouder Feller waarom de aanleg van het strandje bij Twins (Brouwersdam) nog steeds niet is gerealiseerd. "Wij beginnen ons vertrouwen in de toezegging te verliezen." De portefeuillehouder schetste het moeizame proces, maar daar is nu door alle betrokken partijen mee ingestemd. Er moeten nu nog twee onderzoeken plaatsvinden rond stikstof en Grevelingengetij.