Afbeelding
Foto:

Dirkslanders kiezen kunstwerk trambrug

De voormalige trambrug over de haven van Dirksland is onlangs gerestaureerd. Het brugdek is nieuw, de leuningen zijn geschilderd, het metselwerk is hersteld en overtollige begroeiing is van de taluds verwijderd. Dit als onderdeel van het project havenkanaal van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

Een ander onderdeel van het project is het toevoegen van een kunstwerk. Mogelijk komt dit op het plateautje bij de brug, dat ook is hersteld. Dat hangt af van het ontwerp dat uiteindelijk wordt gekozen. Er zit bijvoorbeeld een ‘tramzit’ tussen de ingediende ontwerpen, maar ook een tekst over de hele breedte van de brug en rails op het dek die oplichten als het donker is.

Binnenkort verschijnt een extra editie van de Nieuwsbrief van de dorpsraad met daarin een presentatie van de vijf ontwerpen die de dorpsraad een kans wil geven. Bewoners van Dirksland kunnen hun voorkeur doorgeven via een antwoordstrook in de Nieuwsbrief.

Realisering van het uiteindelijk gekozen ontwerp is nog dit jaar te verwachten. Voor 2021 zijn plannen aangedragen om het project havenkanaal een vervolg te geven, zoals een trottoir langs de kaai, een sierhek in plaats van de huidige vangrail, het verwijderen van de leibomen, het verbeteren van de oevers en de aanlegplaatsen en het plaatsen van een bankje. Dit in combinatie met de herinrichting van het gebied bij de haven, die de gemeente voor ogen heeft.