Afbeelding
Foto:

Column opinie: "Ik kwam huilend thuis"

Ik herinner het nog goed, dat ik in de hoek van de kamer op de grond een potje zat te huilen, omdat mijn eerste examen echt heel slecht ging. Mijn tweede examen ging daardoor ook niet zo goed. Gelukkig wist ik mezelf al snel weer te herpakken en gingen de rest van mijn examens wel goed.

Ik herinner me nog ons examenuitje naar Walibi, de examentrainingen die we konden volgen en alle tafeltjes in de aula op de dag van mijn eerste examen. Ik vond het superspannend. Ik had die nacht ervoor niet goed geslapen en wilde graag dat het voorbij was.

Het was een bijzondere tijd en ik vind het jammer dat de examenleerlingen van dit jaar dit niet hebben mee kunnen maken. Mijn zusje heeft dit jaar ook examen gedaan. Helaas heel anders dan normaal: geen examenuitje, geen examens en misschien zelfs geen diploma-uitreiking. De laatste dag dat ze haar klas zag, wist ze niet eens dat dat de laatste dag zou zijn dat ze elkaar zouden zien. Zo gek allemaal!

Vandaag mag voor haar de vlag uit. Ik ben super trots op haar en ik weet dat, ondanks dat het allemaal anders is dan normaal, ze er net zo hard voor heeft gewerkt. Voor alle examenleerlingen: jullie mogen trots zijn op jezelf! En die feestjes? Die komen nog wel, straks als het weer lekker groots mag!