Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Herv. Kleuterschool 'De Klimop' feestelijk geopend

De ingebruikname van de nieuwe (tweede) Herv. kleuterschool, "De Klimop" betekende woensdagmiddag voor Herv. Stellendam zoveel meer dan de aanwinst van een nieuw stenen gebouw.
Het betekende ook de oprichting van een monument dat God nog immer bemoeienis wil hebben met het Stellendamse Chr. kleuterschool-onderwijs dat - zo werd gememoreerd - 51 jaar geleden door veel gebed en inspanning gestalte kreeg. Nu was het feest in de Schoolstraat waar burg. Van Velzen eerst tientallen luchtballonnen door moest prikken vooraleer hij de sleutel vond waarmee "De Klimop" werkelijk open ging. Toen dat gebeurde was mevrouw Van Velzen al getooid met een prachtig boeket bloemen, een geste die ook ten deel viel aan mevr. Lokker-Meijer, die de naam voor de school heeft bedacht. Graag heeft het bestuur deze naam aanvaard vanwege de duidelijke overeenkomst tussen de klimop en de kleuterschool waarin de jeugd aan het opklimmen naar een plaats in de maatschappij begint. "Mogen onze kinderen vooral opwassen in kennis en genade van de Heere Jezus Christus", was de wens die door bestuursvoorzitter dhr. H.C. van Rossum daaraan werd verbonden.
Na de bezichtiging van de school, éen speelwerklokaal met bijbehorende ruimten en buitenruimte te over (!) om later nog eens uit te breiden, werden de genodigden in het Herv. Verenigingsgebouw "De Rank" ontvangen. Daar werden enkele behartenswaardige toespraken gehouden, waarbij vooral de overdenking door ds. M.B. van den Akker grote indruk maakte.

Uit de krant van 1975.