Hervormd Ouddorp cancelt alle activiteiten tot 1 juni

OUDDORP - In een brief aan de gemeenteleden van de Hervormde Gemeente (Dorpskerk) Ouddorp geeft de kerkenraad aan met de recent aangescherpte maatregelen in het kader van het coronavirus, dat nu tot en met 1 juni 2020 alle kerkelijke bijeenkomsten en activiteiten zijn te komen vervallen. "Het is aangrijpend deze beslissing te moeten nemen,” staat in de brief.

Door Jaap Ruizeveld

Het betreft de Erediensten (inclusief de sacramenten), Goede Vrijdag- en Paasdiensten, alsmede de (kerkelijke)vergaderingen, kringen, jeugdclub, zondagsschool, belijdenis catechese en zang-/kooravonden en concertuitvoeringen. Daarnaast vervallen ook de vrijwilligersavond (12 mei) en de Jaarmarkt (22 mei).

Live dienst

Voor de zondagmorgen geldt, dat er een live dienst wordt uitgezonden via de kerkradio/kerkomroep.nl (wellicht met een iets aangepaste/ingekorte liturgie). De voorganger zal worden bijgestaan door een ouderling en een diaken. Voor zondag 29 maart om 9.30 uur hoopt ds. W. van Weelden uit Oud Alblas de uitzending te verzorgen. Voor de zondagavond wordt verwezen naar het digitaal alternatief van de Hervormde Gemeente Ouddorp via kerkomroep.nl (https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10888). Er zullen op het gebruikelijk aanvangstijdstip diensten beschikbaar zijn om te kijken of te luisteren, dit is voor eenieder toegankelijk op elk gewenst tijdstip.

Meeluisteren

De kerkenraden van de Hersteld Hervormde Gemeente Ouddorp, Gereformeerde Gemeente, Doopsgezinde Kerk, Gereformeerde Kerk en RK Martinuskapel hadden na de eerste maatregelen van het Kabinet al besloten de kerkdeuren voorlopig te sluiten en hebben extra voorzieningen getroffen om via internet/digitaal/kerktelefoon er voor te zorgen dat hun erediensten op zondagen kunnen worden beluisterd.

Ook vrijwel alle andere kerken op het eiland hebben besloten voorlopig helemaal geen samenkomsten meer te houden.