Afbeelding
Foto:

Column: Online lessen vallen best mee

Helaas liep dat allemaal een beetje anders. Terwijl ik al onderweg was naar de universiteit, kreeg ik te horen dat alle toetsen waren afgelast en ook de universiteit z’n deuren zou sluiten vanaf vrijdag en over zou gaan op online lesgeven.

Ik was behoorlijk pessimistisch over het online lesgeven. De universiteit kwam al snel met oplossingen en vanaf maandag 16 maart zouden we beginnen met online lessen. Ik had er een hard hoofd in. Dit ging toch niet werken? Met 14 mensen tegelijk meetings houden en de literatuur bespreken, dat hield ik voor onmogelijk. Maar ik was iets te pessimistisch geweest, want wonderbaarlijk genoeg vallen die online lessen gewoon mee. Het is goed geregeld en helemaal niet zo chaotisch als ik verwacht had dat het zou zijn. Ik blijk ook opeens zeeën van tijd over te hebben, nu ik geen reistijd meer heb iedere dag. Ik kan vooruit werken en merk dat ik dat heel fijn vind.

Voor niemand is dit een ideale oplossing, maar we moeten wel in deze tijd. En als ik zie hoe soepel het verloopt, dan kunnen we daar alleen maar blij mee zijn. Het belangrijkste is nu dat iedereen op elkaar let en zoveel mogelijk binnen blijft. Alleen dan beperken we de schade van dit virus zoveel mogelijk. Als ik dan toch binnen moet blijven, vind ik het fijn dat school in ieder geval nog doorgaat, zodat ik nog wat nuttigs kan doen met mijn leven en niet alleen de hele dag Netflix...

Let een beetje op elkaar allemaal en stay safe!